• -I •
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-18 10:16:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-18 21:11:13
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger664
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Rune Edvin H.
Fint lys og god gjenspeliling av det jeg gjetter på er fiske etter sjøørret i sjøenn. I dette tilfelleet tror jeg at jeg ville valgt en litt mer klassisk komposisjon med fiskeren litt mer mot høyre. Tror et kvadratformat (utsnitt) vil kunne funke ganske bra.
Rune
John H.
Joda, en fisker midtplassert og parkert. Enig med REH angående komposisjonen. Kankje en nedtoning av høylysene ville ha gjort seg slik at krusningene på vannet kom litt mer fram. Bøyen ute til høyre ville jeg ha klonet bort.
Rune S.
Stemningsfullt og flott av en fisker. Fint med den rolige stemningen og den vakre speilingen. Kan liksom høre en sjøfugl og noen motor i det fjerne. Et bilde som jeg ser flere muligheter i. Her er jeg ikke så glad i midtstillingen. Det blir veldig tomt bak fiskeren. Så da er jeg enig i at et kvadratisk bilde er bedre. Når du har mye høylys får du en mer grafisk effekt, som jeg synes også er ok. Eller om man vil skildre stemningen mer. Da ville jeg tonet ned høylyset og fått fram krusningene, som John foreslår.

Mvh
Rune S
Steinulf L.
Rent og pent. Synes noe av roen og balansen forsvant da jeg klikket meg over på v#2. Et kvadratisk format skaper ro, forutsatt at du har elementer i billedflaten som balanserer. Skal du ha kun den røde bøya og fiskeren med, må du endre plasseringen i billedflaten for å beholde roen.
Geir F.
Kaster meg på her for å lage litt forvirring.
Jeg liker nemlig best versjon 1. Synes det avlange formatet kler roen i bildet suverent best. I tillegg har du de horisontale linjene som er viktige for bildet:
Fiskestanga.
Den rolige posituren der han står og ser utover i påvente av fangst.

Disse elemntene blir bygget opp av det avlange bildeformatet. Det kvadratiske formatet ødelegger noe av dette synes jeg. Selv om jeg ellers har sansen for kvadratiske format.

Versjon 1 for meg altså.

-fløde-

Stig Børre E.
Takk for kommentarer!
Nå ble jeg forvirret her gitt, merkelig hvor vanskelig det er å bedømme
egne bilder. Jeg var i utgangspunktet veldig fornøyd med v1, prøvde ut tipsene i v2. Ble fornøyd med den. Nå ble jeg usikker igjen. Kan vel virke som jeg er blottet for egne meninger men...

StigB
Dag T.
Jeg liker versjon 2, og skal jeg klage på noe måtte det være at det er den venstre bøyen som har farge. Det hadde vært mindre tomt bak fiskeren om det var motsatt, at den høyre bøyen var farget.
Avsluttet .
Det var ikke så lett å bestemme seg her syns jeg,for det fungerer jo både med V1 og V2,men jeg tror nok at jeg holder meg til V1 etter å ha klikka fram og tilbake noen ganger.Må nok være enig med Geir at det formatet kler roen i bildet.Liker at det er så lyst rundt fiskeren,det lager ekstra ro og den lille fargeklatten gjør litt liv:-)Liker dette godt.
Hilsen Tone!
Jan Frode A.
Teknisk meget godt bilde. Jeg liker roen og stemningen, og ikke minst de flotte bevegelsene i speilinger under fiskeren. Den røde fargeklatten faller godt i smak hos meg, og jeg syntes det er en interessant betraktning som Dag T kommer med. Kanskje det er akkurat plasseringen av bøyene som gjør a jeg ikke blir helt fortrolig med den midsttilte fiskeren. Jeg skulle nok ha sett ham litt mere (ikke mye) inn mot høyresiden. Og av versjonene, så er det #1 som blir min favoritt.

mvh Jan Frode
Stig Børre E.
Takk for nye kommentarer!
DT: ja, tror du er inne på noe. Skal se hvor mye jobb det er å flytte
bøyene i PS.


StigB
John H.
SBE: Her har du et eksempel på bøyeflytting:

http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=215863
Anne-Lise S.
Utrolig hva plasseringen av ei bøye kan gjøre! Liker absolutt plasseringa av bøyene i V3 best. Ellers ble jeg fascinert av dette motivet. Det er noe med de gode fargene, kontrastene, plasseringen av personen, samt speilingen og bevegelsene der....

Anne-Lise
Dag T.
Jepp, jeg synes det hjalp .-)
Merethe W.
Ro. Derfor synes jeg også at det kvadratiske formatet fungerer best. Lua, snella og bøyene (eller hva det nå heter) er runde former som gjentas, og som skaper en rytme. Har ingen sterke meninger verdørerende hvilken side den orange bør være på; synes begge deler fungerer, selv om det blir litt mer ubalansert om den er på høyre side. Kunne vært sort-hvitt også for min del.
Stig Børre E.
Takk for nye kommentarer! Liker best bøyens plassering i v3, syns
faktisk det lille inngrepet gjorde mye. Vedr. format har jeg ikke blitt enig med meg selv.

StigB
Kai Frode G.
V#3 ble knall. Jeg liker den oppstykkede speilingen, ryddigheten og enkeltheten i bildet ditt. Bokmerket!

Mvh
Kai Frode
Espen A. I.
Lekkert, noe eget og til tider en komposisjon som virker meget gjennom tenkt og svært balansert. Som vanlig kunne jeg tenke meg en s/h versjon, selv om den røde bøyen mister noe av sitt eget preg.

mvh Espen
Stig Børre E.
Takk til dere siste også!
Espen: kunne sikkert fungert i s/hv også, men jeg liker det oransje irritasjonsmomentet.

StigB
Odd Tore S.
Stangfiske er sikker sjelebot for noen, en tålmodighetsprøve av klasse for andre.
Her har du i alle fall fått fram den uendelige roen som senker seg over både fisker og omgivelser. Midtstilling er ikke dumt, forbindes gjerne med noe statisk. Om det er nødvendig i denne sammenheng er jeg ikke så overbevist om.
Antageligvis er v3 den bedre, men jeg hadde ikke problemer med v1 her heller. For min del kunne det vært med mer speiling av fiskeren, har en tendens til å like slikt. Forutinntatt og vanetenkende, men slik er det.
Jeg liker bildet, og føler allerede uroen over å betrakte en slik situasjon, for ikke å snakke om ubehaget ved tanken på å være i den selv. Bildet engasjerer.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu